Recept
« Terug naar recepten
Sausijzenbroodjes
PT40M
Sausijzenbroodjes
Een heerlijk sausijzenbroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
me, myself, and I
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sausijzenbroodjes te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C, hetelucht op 175°C.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier eronder.
Meng het gehakt met het ei, de kruiden en het witbrood, beschuitkruimels of paneermeel.
Als de bladerdeegplakjes ontdooid zijn, vul je ze met een worstje van het gehaktmengsel, bevochtig de randen met water en vouw ze dubbel.
Druk de randen aan met een vork ( je krijgt zo een leuk streepjeseffect)
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en prik gaatjes in de bovenkant of maak sneetjes zodat de stoom eruit kan.
Zet ze in de oven, 20-25 minuten en laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat eten.
Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier eronder.
Meng het gehakt met het ei, de kruiden en het witbrood, beschuitkruimels of paneermeel.
Als de bladerdeegplakjes ontdooid zijn, vul je ze met een worstje van het gehaktmengsel, bevochtig de randen met water en vouw ze dubbel.
Druk de randen aan met een vork ( je krijgt zo een leuk streepjeseffect)
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en prik gaatjes in de bovenkant of maak sneetjes zodat de stoom eruit kan.
Zet ze in de oven, 20-25 minuten en laat ze iets afkoelen voordat je ze gaat eten.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze gaan er bij mijn gezin in als koek! Lekker bij de lunch, maar ook zeer geschikt als borrelhapje, snijd dan de plakjes bladerdeeg door voordat je ze vult, zo worden het minibroodjes. Ze zijn heel goed van tevoren klaar te maken, maak ze dan tot ze de oven in moeten en op het moment dat je ze nodig hebt hoef je ze alleen maar te bakken. Bewaar ze wel in de koeling!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan Willem zegt:
beau09 zegt:
Smakelijk.:)
liske zegt: