Recept
« Terug naar recepten
Sausje: een fantasietje met bladpeterselie
PT10M
Sausje: een fantasietje met bladpeterselie
Een heerlijk sausje: een fantasietje met bladpeterselie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sausje: een fantasietje met bladpeterselie te bereiden
Tomaat even in heet water dompelen en het vel verwijderen.
Snij in grove stukken.
Blaadjes van de takjes bladpeterselie plukken.
Doe deze in een maatbeker en mix tot een homogene massa.
Deze mengeling in een steelpannetje en goed opwarmen, voeg de room, kaas en bouillon blokje toe.
Goed oproeren met een klopper, indien de saus niet dik genoeg is een beetje bijbinden met blanke roux.
Serveer de saus zeer warm.
Snij in grove stukken.
Blaadjes van de takjes bladpeterselie plukken.
Doe deze in een maatbeker en mix tot een homogene massa.
Deze mengeling in een steelpannetje en goed opwarmen, voeg de room, kaas en bouillon blokje toe.
Goed oproeren met een klopper, indien de saus niet dik genoeg is een beetje bijbinden met blanke roux.
Serveer de saus zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.