KookJij

Savooikool heel eenvoudig

Een heerlijk savooikool heel eenvoudig recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Savooikool heel eenvoudig te bereiden

Snijd de kool in tweeën en haal het hart eruit en snijd in dunne slierten.
Ajuin in in fijne ringen snijden.
Neem een grote ketel, vullen met water en aan de kook brengen, voeg de kool toe kook deze beetgaar, giet af en laat goed uitdruppen.
Stoof de ajuinen aan in boter voeg de kool toe en kruid.
Als laatste de room en kaas toevoegen dit alles goed mengen .
Serveer zeer warm .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

astrid7

astrid7 zegt:
Dank voor je reactie, ik ken wel Boursin Cuisine met de groene(knoflook en kruiden) en blauwe (de light uitvoering) deksel, maar deze heb ik bij ons nog niet gezien. Ik dacht dat het een Belgische variant was.
Anna

Anna zegt:
Hallo Astrid,
Dit product is kant en klaar in cups te koop bij de supermarkt.
Veel kookplezier!
Groetjes,
Anna
KookJij. :D
astrid7

astrid7 zegt:
Het lijkt mij een heerlijk recept.Ik ben dol op savooiekool. Maar wat is Boursin Cuisine 3 pepers. Of gaat het om losse spaanse pepers?