Recept
« Terug naar recepten
Savooikool heel eenvoudig
PT20M
Savooikool heel eenvoudig
Een heerlijk savooikool heel eenvoudig recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Savooikool heel eenvoudig te bereiden
Snijd de kool in tweeën en haal het hart eruit en snijd in dunne slierten.
Ajuin in in fijne ringen snijden.
Neem een grote ketel, vullen met water en aan de kook brengen, voeg de kool toe kook deze beetgaar, giet af en laat goed uitdruppen.
Stoof de ajuinen aan in boter voeg de kool toe en kruid.
Als laatste de room en kaas toevoegen dit alles goed mengen .
Serveer zeer warm .
Ajuin in in fijne ringen snijden.
Neem een grote ketel, vullen met water en aan de kook brengen, voeg de kool toe kook deze beetgaar, giet af en laat goed uitdruppen.
Stoof de ajuinen aan in boter voeg de kool toe en kruid.
Als laatste de room en kaas toevoegen dit alles goed mengen .
Serveer zeer warm .
astrid7 zegt: