Serveertip:
Savooikool is een ideale groente om te vullen.
Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.
Recept
« Terug naar recepten
Savooikoolsoep met kaas en spek
PT45M
Savooikoolsoep met kaas en spek
Een heerlijk savooikoolsoep met kaas en spek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Savooikoolsoep met kaas en spek te bereiden
De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.
Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem en doorroeren.
Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.
Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.
De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.
Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.
Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem en doorroeren.
Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.
Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.
De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.
Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.