Recept
« Terug naar recepten
scampi a la creme flambe
PT30M
scampi a la creme flambe
Een heerlijk scampi a la creme flambe recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
patrick de smet
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe scampi a la creme flambe te bereiden
Pel de scampi's,maak de uien schoon en snipper ze fijn. Smelt de boter in de pan en laat de gesnipperde uien zacht worden, kruid de scampi's en voeg ze bij de uien, laat 10 min sudderen met het deksel op de pan.Haal de scampi's uit de pan en giet een flinke scheut coitreau in de pan en flambeer,doof het met het sap van 4 sinaasappelen.
1/2l room toevoegen,goed mengen en de scampi's terug in de pan leggen en nog even laten opkomemen.
1/2l room toevoegen,goed mengen en de scampi's terug in de pan leggen en nog even laten opkomemen.
gertie zegt: