Recept
« Terug naar recepten
Scampi in roomsaus
PT15M
Scampi in roomsaus
Een heerlijk scampi in roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi in roomsaus te bereiden
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
Verhit de boter en bak de scampi's tot ze rozig zijn, voeg geplette look toe en flambeer met cognac. Haal de scampi's uit de pan en roer door het braadvocht de kerriepoeder, ketchup en peper, even laten koken. Blus met de room, roer de fijngehakte peterselie of bieslook erdoor, voeg de scampi's toe en laat het geheel goed doorwarmen. Dien op met stokbrood.
Verhit de boter en bak de scampi's tot ze rozig zijn, voeg geplette look toe en flambeer met cognac. Haal de scampi's uit de pan en roer door het braadvocht de kerriepoeder, ketchup en peper, even laten koken. Blus met de room, roer de fijngehakte peterselie of bieslook erdoor, voeg de scampi's toe en laat het geheel goed doorwarmen. Dien op met stokbrood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tvanschalkwijk zegt:
tommeke zegt: