KookJij

Scampi met cognac en whiskey

Een heerlijk scampi met cognac en whiskey recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi met cognac en whiskey te bereiden

Laat de scampi's 7 minuten pocheren in de courtbouillon. Haal ze eruit en pel ze. Leg ze in een kom, giet er een eetlepel olie over en laat ze staan in deze marinade. Maak een mayonaise van de 2 eierdooiers, 1 lepeltje mosterd en olie. Maak de mayonaise zeer dik. Voeg zout en peper toe en dan onder voortdurend roeren de cognac en daarna de whiskey. Haal 4 mooie blaadjes van de sla. Was ze, droog ze en leg in vier coupes 1 blaadje. Leg er verder 2 scampi's in en vul bij met de mayonaise. Serveer goed koud. Geef er geroosterd brood met boter bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst