Recept
« Terug naar recepten
Scampi met cognac en whiskey
PT20M
Scampi met cognac en whiskey
Een heerlijk scampi met cognac en whiskey recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi met cognac en whiskey te bereiden
Laat de scampi's 7 minuten pocheren in de courtbouillon. Haal ze eruit en pel ze. Leg ze in een kom, giet er een eetlepel olie over en laat ze staan in deze marinade. Maak een mayonaise van de 2 eierdooiers, 1 lepeltje mosterd en olie. Maak de mayonaise zeer dik. Voeg zout en peper toe en dan onder voortdurend roeren de cognac en daarna de whiskey. Haal 4 mooie blaadjes van de sla. Was ze, droog ze en leg in vier coupes 1 blaadje. Leg er verder 2 scampi's in en vul bij met de mayonaise. Serveer goed koud. Geef er geroosterd brood met boter bij.