Recept
« Terug naar recepten
Scampi-soufflé op zwarte pasta
PT45M
Scampi-soufflé op zwarte pasta
Een heerlijk scampi-soufflé op zwarte pasta recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi-soufflé op zwarte pasta te bereiden
Verwarm de oven op 180 graden C.
Vet de soufflébakjes in met boter of olijfolie.
Doe 125 gram scampi's, de 0,2 dl visbouillon, cognac,scheutje olijfolie, 1 1/4 dl slagroom en de eieren in de keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa.
Snij 35 gram scampi's in kleine blokjes en spatel deze door het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en schep dit in de vormpjes.
Zet de vormpjes in de braadslee, schenk hier heet water in tot de vormpjes half onder staan.
Bak de soufflé's ongeveer 18-20 min. in het midden van de oven.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar.
DE SAUS:
Bak sjalot, prei, venkel, citroengras en de basilicumstelen zachtjes enkele minuten in de olie.
Voeg de Noilly Prat en de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken.
Schenk de slagroom erbij, laat nog verder inkoken en zeef de saus.
Breng op smaak met peper en zout en gesneden basilicum.
SERVEREN:
Verdeel de pasta over het midden van de borden.
Stort de soufflé's en leg ze op de pasta.
Schenk de saus eromheen.
Garneer met takjes basilicum en tomatenblokjes.
Vet de soufflébakjes in met boter of olijfolie.
Doe 125 gram scampi's, de 0,2 dl visbouillon, cognac,scheutje olijfolie, 1 1/4 dl slagroom en de eieren in de keukenmachine en pureer dit tot een gladde massa.
Snij 35 gram scampi's in kleine blokjes en spatel deze door het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout en schep dit in de vormpjes.
Zet de vormpjes in de braadslee, schenk hier heet water in tot de vormpjes half onder staan.
Bak de soufflé's ongeveer 18-20 min. in het midden van de oven.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak beetgaar.
DE SAUS:
Bak sjalot, prei, venkel, citroengras en de basilicumstelen zachtjes enkele minuten in de olie.
Voeg de Noilly Prat en de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken.
Schenk de slagroom erbij, laat nog verder inkoken en zeef de saus.
Breng op smaak met peper en zout en gesneden basilicum.
SERVEREN:
Verdeel de pasta over het midden van de borden.
Stort de soufflé's en leg ze op de pasta.
Schenk de saus eromheen.
Garneer met takjes basilicum en tomatenblokjes.
bertal zegt:
Dit is inderdaad een heerlijk recept, bedankt voor je leuke reactie.
m.v.g. Bert Allers:);)