Recept
« Terug naar recepten
Scampi's diabolic
PT30M
Scampi's diabolic
Een heerlijk scampi's diabolic recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marianne jaspaert
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampi's diabolic te bereiden
Ontdooi de scampi's op 2 min. in heet water en ontdoe hen van hun jasje.
Doe olie in een kom en voeg er de scampi's bij samen met het laurierblad en de kruiden, roer goed om.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Doe de visfumet er bij en laat zo 20 minuten sudderen.
Giet vervolgens door een zeef en hou de bouillon apart.
Maak een mooie roux met harde boter, bloem en de bouillon en laat deze voor een deel inkoken.
Voeg de room, tomatenpuree, sambal en peper en zout toe.
Meng alles mooi onder elkaar en laat de saus mooi binden.
Tip: strooi eventueel wat verse peterselie in de saus.
Bak de scampi's al roerend in de hete boter (ongeveer 2 minuten) en kruidt met zwarte peper en wat zout. Voeg ze dan bij de saus.
Verdeel over 4 borden met de hete saus en scampi's en serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.
Doe olie in een kom en voeg er de scampi's bij samen met het laurierblad en de kruiden, roer goed om.
Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Doe de visfumet er bij en laat zo 20 minuten sudderen.
Giet vervolgens door een zeef en hou de bouillon apart.
Maak een mooie roux met harde boter, bloem en de bouillon en laat deze voor een deel inkoken.
Voeg de room, tomatenpuree, sambal en peper en zout toe.
Meng alles mooi onder elkaar en laat de saus mooi binden.
Tip: strooi eventueel wat verse peterselie in de saus.
Bak de scampi's al roerend in de hete boter (ongeveer 2 minuten) en kruidt met zwarte peper en wat zout. Voeg ze dan bij de saus.
Verdeel over 4 borden met de hete saus en scampi's en serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.
derbyke zegt: