Recept
« Terug naar recepten
Schaaldierensoep met room en kervel
PT90M
Schaaldierensoep met room en kervel
Een heerlijk schaaldierensoep met room en kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schaaldierensoep met room en kervel te bereiden
1. Maak de schalen schoon en zet ze aan in de boter.
2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
6. Passeer door een zeef.
7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.
Presentatie:
1. Serveer de soep in een amusekopje.
2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.
2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.
3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.
4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.
5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.
6. Passeer door een zeef.
7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.
Presentatie:
1. Serveer de soep in een amusekopje.
2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.