KookJij

Schaaldierensoep met room en kervel

Een heerlijk schaaldierensoep met room en kervel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schaaldierensoep met room en kervel te bereiden

1. Maak de schalen schoon en zet ze aan in de boter.

2. Voeg de groenten toe en laat zachtjes zweten.

3. Voeg de tomaten toe en de puree en ontzuur.

4. Voeg de kruiden toe en blus af met cognac en pernod.

5. Voeg de fonds en wijn toe en laat alles minstens 1 uur trekken.

6. Passeer door een zeef.

7. Laat inkoken tot ongeveer 1 ½ liter en breng op smaak met zout en peper.





Presentatie:



1. Serveer de soep in een amusekopje.

2. Laat er een beetje geslagen room over lopen en garneer af met fijngehakte kervel.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst