Recept
« Terug naar recepten
Superromige reuzenbonen met prei
PT30M
Superromige reuzenbonen met prei
Een heerlijk superromige reuzenbonen met prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Superromige reuzenbonen met prei te bereiden
Laat in een pan met dikke bodem op een laag vuur de prei, tijm en knoflook 20 minuten zweten in een scheutje olijfolie en een klont boter, tot ze zacht zijn.
Zet het vuur hoog en giet de witte wijn erbij.
Laat de wijn aan de kook komen, doe er dan de bonen bij en zoveel water (als dit nodig is) zodat de bonen bijna onder staan.
Houd 5 tot 10 minuten tegen de kook aan, tot de bonen mooi romig zijn.
Voeg er de peterselie, crème fraîche en een flinke scheut extra vierge olijfolie aan toe.
Proef of er nog zout of peper bij moet.
Zet het vuur hoog en giet de witte wijn erbij.
Laat de wijn aan de kook komen, doe er dan de bonen bij en zoveel water (als dit nodig is) zodat de bonen bijna onder staan.
Houd 5 tot 10 minuten tegen de kook aan, tot de bonen mooi romig zijn.
Voeg er de peterselie, crème fraîche en een flinke scheut extra vierge olijfolie aan toe.
Proef of er nog zout of peper bij moet.