KookJij

Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas

Een heerlijk schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas te bereiden

Wok de groenten beetgaar aan in olijfolie, kruiden met de viskuiden. Houd enkele uiringen en sluimererwten aan de kant voor garnering.
De schelvisruggen insmeren met de kaas (houd een beetje aan de kant voor afgarnering ) vouw dicht en steek vast met coctailprikkers, kruiden met zwarte peper en zeezout.
Oven voorverwarmen op 200°C.
De vis in een vuurvaste beboterde schotel gedurende 30 min. bakken in de voorverwarmde oven.
Voor de saus : een beetje boter
een zoete ajuin
125 g Castellokaas met zwarte peper
200 ml room
viskruiden
Snij de zoete ajuin zeer fijn en stoof aan in een beetje boter.
Voeg de viskruiden evenzeer de room toe laat op een zacht vuur opwarmen.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Serveer de groenten op bord de vis er boven op de saus erover dresseren en werk af met een schijfje citroen, kaas en fijn gesneden sluimererwten en ajuinringen.
Dit gerecht werd zeer warm geserveerd met heerlijke vers gebakken frietjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Nelleke, je kunt de filets nemen maar ook het haasje hier werd het haasje gebruikt. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Nelleke

Nelleke zegt:
Lijkt me een heerlijk recept. Wordt met schelvisruggen bedoeld filets?;)