Recept
« Terug naar recepten
Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas
PT40M
Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas
Een heerlijk schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schelvisruggen vergezeld van wokgroenten en kaas te bereiden
Wok de groenten beetgaar aan in olijfolie, kruiden met de viskuiden. Houd enkele uiringen en sluimererwten aan de kant voor garnering.
De schelvisruggen insmeren met de kaas (houd een beetje aan de kant voor afgarnering ) vouw dicht en steek vast met coctailprikkers, kruiden met zwarte peper en zeezout.
Oven voorverwarmen op 200°C.
De vis in een vuurvaste beboterde schotel gedurende 30 min. bakken in de voorverwarmde oven.
Voor de saus : een beetje boter
een zoete ajuin
125 g Castellokaas met zwarte peper
200 ml room
viskruiden
Snij de zoete ajuin zeer fijn en stoof aan in een beetje boter.
Voeg de viskruiden evenzeer de room toe laat op een zacht vuur opwarmen.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Serveer de groenten op bord de vis er boven op de saus erover dresseren en werk af met een schijfje citroen, kaas en fijn gesneden sluimererwten en ajuinringen.
Dit gerecht werd zeer warm geserveerd met heerlijke vers gebakken frietjes.
De schelvisruggen insmeren met de kaas (houd een beetje aan de kant voor afgarnering ) vouw dicht en steek vast met coctailprikkers, kruiden met zwarte peper en zeezout.
Oven voorverwarmen op 200°C.
De vis in een vuurvaste beboterde schotel gedurende 30 min. bakken in de voorverwarmde oven.
Voor de saus : een beetje boter
een zoete ajuin
125 g Castellokaas met zwarte peper
200 ml room
viskruiden
Snij de zoete ajuin zeer fijn en stoof aan in een beetje boter.
Voeg de viskruiden evenzeer de room toe laat op een zacht vuur opwarmen.
Als laatste de kaas eronder mengen.
Serveer de groenten op bord de vis er boven op de saus erover dresseren en werk af met een schijfje citroen, kaas en fijn gesneden sluimererwten en ajuinringen.
Dit gerecht werd zeer warm geserveerd met heerlijke vers gebakken frietjes.
derbyke zegt: