KookJij

Scheve aardbeien-sinaasappelpudding

Een heerlijk scheve aardbeien-sinaasappelpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scheve aardbeien-sinaasappelpudding te bereiden

Week de gelatine in koud water.
Breng 3 dl water aan de kook.
Knijp 5 blaadjes van de gelatine uit.
Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de hete vloeistof.
Schenk de aardbeiensiroop erin en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
Zet de glazen of vormpjes met behulp van een snijplank scheef neer en schenk het mengsel erin.
Laat dit ca. 1 uur opstijven.
Haal de kroontjes van de aardbeitjes, halveer ze en leg ze in het laagje aardbeienpudding.
Breng nog 3 dl water aan de kook.
Knijp de overgebleven 5 blaadjes gelatine uit.
Neem het water van het vuur en los de gelatine erin op.
Roer er de sinaasappellimonadesiroop door en laat het geheel afkoelen.
Schenk het over de aardbeitjes en laat het minstens 2 uur opstijven. Serveer de scheve puddinkjes in de glazen of schaaltjes.
Lekker met slagroom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst