Recept
« Terug naar recepten
Scheve aardbeien-sinaasappelpudding
PT40M
Scheve aardbeien-sinaasappelpudding
Een heerlijk scheve aardbeien-sinaasappelpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scheve aardbeien-sinaasappelpudding te bereiden
Week de gelatine in koud water.
Breng 3 dl water aan de kook.
Knijp 5 blaadjes van de gelatine uit.
Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de hete vloeistof.
Schenk de aardbeiensiroop erin en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
Zet de glazen of vormpjes met behulp van een snijplank scheef neer en schenk het mengsel erin.
Laat dit ca. 1 uur opstijven.
Haal de kroontjes van de aardbeitjes, halveer ze en leg ze in het laagje aardbeienpudding.
Breng nog 3 dl water aan de kook.
Knijp de overgebleven 5 blaadjes gelatine uit.
Neem het water van het vuur en los de gelatine erin op.
Roer er de sinaasappellimonadesiroop door en laat het geheel afkoelen.
Schenk het over de aardbeitjes en laat het minstens 2 uur opstijven. Serveer de scheve puddinkjes in de glazen of schaaltjes.
Lekker met slagroom.
Breng 3 dl water aan de kook.
Knijp 5 blaadjes van de gelatine uit.
Neem de pan van het vuur en los de gelatine op in de hete vloeistof.
Schenk de aardbeiensiroop erin en laat het geheel tot kamertemperatuur afkoelen.
Zet de glazen of vormpjes met behulp van een snijplank scheef neer en schenk het mengsel erin.
Laat dit ca. 1 uur opstijven.
Haal de kroontjes van de aardbeitjes, halveer ze en leg ze in het laagje aardbeienpudding.
Breng nog 3 dl water aan de kook.
Knijp de overgebleven 5 blaadjes gelatine uit.
Neem het water van het vuur en los de gelatine erin op.
Roer er de sinaasappellimonadesiroop door en laat het geheel afkoelen.
Schenk het over de aardbeitjes en laat het minstens 2 uur opstijven. Serveer de scheve puddinkjes in de glazen of schaaltjes.
Lekker met slagroom.