Recept
« Terug naar recepten
Schilferijs van sinaasappel met kersensaus
PT30M
Schilferijs van sinaasappel met kersensaus
Een heerlijk schilferijs van sinaasappel met kersensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schilferijs van sinaasappel met kersensaus te bereiden
Schep bolletjes ijs in een hoog Champagneglas en vul op met Champagne of mousserende wijn.
Breng het water samen met de basterdsuiker aan de kook en kook dit tot een licht stroopje (niet kleuren).Vermeng de helft van deze stroop met het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur, breng dit aan de kook en laat dit in ca. 5 minuten op laag vuur inkoken. Giet dit mengsel in een niet te diepe plastic bak en laat dit in de diepvries in ca. 3 uur opstijven. Ondertussen regelmatig met een vork door elkaar mengen. Als het geheel bevroren is, nogmaals met een vork goed losroeren. Draai de kersen fijn in een mixerblender. De overige stroop vermengen met het kersensap en aan de kook brengen. Laat dit ca. 10 minuten op laag vuur inkoken, giet dit in een plastic bakje en laat het afkoelen. Verdeel de saus over bordjes en schep in het midden met een ijsschep het schaafijs. Garneer dit met munttopjes en sinaasappelschilletjes
Breng het water samen met de basterdsuiker aan de kook en kook dit tot een licht stroopje (niet kleuren).Vermeng de helft van deze stroop met het sinaasappelsap en de sinaasappellikeur, breng dit aan de kook en laat dit in ca. 5 minuten op laag vuur inkoken. Giet dit mengsel in een niet te diepe plastic bak en laat dit in de diepvries in ca. 3 uur opstijven. Ondertussen regelmatig met een vork door elkaar mengen. Als het geheel bevroren is, nogmaals met een vork goed losroeren. Draai de kersen fijn in een mixerblender. De overige stroop vermengen met het kersensap en aan de kook brengen. Laat dit ca. 10 minuten op laag vuur inkoken, giet dit in een plastic bakje en laat het afkoelen. Verdeel de saus over bordjes en schep in het midden met een ijsschep het schaafijs. Garneer dit met munttopjes en sinaasappelschilletjes