Klik op de foto om te vergroten.
Ik had een likje room nog in de koelkast. Dat heb ik door wat pesto geroerd en hiermee de rolletjes en bord "versierd". Het was lekker.
Ik heb groene pesto gebruikt, maar rode kan natuurlijk ook. Of het lekkerste: zelf pesto maken.
Recept
« Terug naar recepten
Schnitzelrolletjes gevuld met pesto en ontbijtspek
PT30M
Schnitzelrolletjes gevuld met pesto en ontbijtspek
Een heerlijk schnitzelrolletjes gevuld met pesto en ontbijtspek recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
stond geschreven in één van mijn talloze kookschriften. Geen bron bij vermeld.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzelrolletjes gevuld met pesto en ontbijtspek te bereiden
De schnitzels moeten dun zijn om ze goed op te kunnen rollen. Als dit niet zo is, kun je ze tussen huishoudfolie leggen en goed met een keukenhamertje op slaan. Ze moeten wel ruimte hebben in de folie om "uit te dijen". Zorg ervoor dat het vlees wel overal bedekt is met de folie anders sla je het vlees kapot.
Bestrijk dan de schnitzels aan één kant met de pesto. Leg er een plakje ontbijtspek op (desnoods bijsnijden) en rol het vlees op.
Dan een plakje ontbijtspek omheen rollen en alles vastzetten met 1 of 2 prikkers.
De boter verhitten en de rolletjes aan alle kanten bruin bakken ong, 5 minuten, het vuur laag draaien en de rolletjes nog ong. 20 minuten zachtjes laten bakken.
Snij elk rolletje in mooie plakjes en leg ze op een bord.
Sprenkel wat bakvocht erover. (zie ook kookverhaal)
Bestrijk dan de schnitzels aan één kant met de pesto. Leg er een plakje ontbijtspek op (desnoods bijsnijden) en rol het vlees op.
Dan een plakje ontbijtspek omheen rollen en alles vastzetten met 1 of 2 prikkers.
De boter verhitten en de rolletjes aan alle kanten bruin bakken ong, 5 minuten, het vuur laag draaien en de rolletjes nog ong. 20 minuten zachtjes laten bakken.
Snij elk rolletje in mooie plakjes en leg ze op een bord.
Sprenkel wat bakvocht erover. (zie ook kookverhaal)