Recept
« Terug naar recepten
Schuimomelet met sinaasappel
PT25M
Schuimomelet met sinaasappel
Een geslaagde schuimomelet is goudkleurig aan de buitenkant en luchtig en zacht vanbinnen.
Bereiding
Hoe Schuimomelet met sinaasappel te bereiden
- Verwarm de oven voor op stand 7-8 (220°C).
- Beboter een ovenschaal met 22 cm diameter.
- Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
- Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven.
- Verwijder zo nodig de pitten en snij de schijven in driehoekjes.
- Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
- Klop de dooiers met 4 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa en meng er vervolgens de porto onder (facultatief).
- Klop de eiwitten en het citroensap op tot een stevig schuim.
- Meng een derde van het eiwit met de dooiers, en werk er nadien, heel voorzichtig, het resterende eiwit onder.
- Giet meteen in de schaal en strijk de massa glad.
- Bestrooi met de rest van de suiker, maak op verschillende plaatsen een sneetje, strooi er de stukjes sinaasappel over en laat 10 min. opzwellen in een warme oven.
- Dien onmiddellijk op.