KookJij

Schuimomelet met sinaasappel

Een geslaagde schuimomelet is goudkleurig aan de buitenkant en luchtig en zacht vanbinnen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimomelet met sinaasappel te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op stand 7-8 (220°C).
  2. Beboter een ovenschaal met 22 cm diameter.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel met een fijne rasp.
  4. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij in 4 mooie schijven.
  5. Verwijder zo nodig de pitten en snij de schijven in driehoekjes.
  6. Scheid de eiwitten van de eierdooiers.
  7. Klop de dooiers met 4 eetlepels suiker en de geraspte sinaasappelschil op tot een bleke massa en meng er vervolgens de porto onder (facultatief).
  8. Klop de eiwitten en het citroensap op tot een stevig schuim.
  9. Meng een derde van het eiwit met de dooiers, en werk er nadien, heel voorzichtig, het resterende eiwit onder.
  10. Giet meteen in de schaal en strijk de massa glad.
  11. Bestrooi met de rest van de suiker, maak op verschillende plaatsen een sneetje, strooi er de stukjes sinaasappel over en laat 10 min. opzwellen in een warme oven.
  12. Dien onmiddellijk op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst