Recept
« Terug naar recepten
Schwarzwaldertje
PT120M
Schwarzwaldertje
Een heerlijk schwarzwaldertje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6-12 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schwarzwaldertje te bereiden
Schwarzwalder Cake :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Zet de oven op 170 graden Celsius
*Zet een bakblik klaar met daar op 12 cupjes of bekertjes of vormpjes,enz (voor cake-jes),die alle ingevet zijn
*Doe 1 kop kersen en een 1/2 kop siroop in de keukenmachine en maak hiervan een gladde pasta
*Doe deze kersenpurée,de chocolade-stukjes,de boter,suiker en kersen-brandy in een saus-pan en verwarm dit tot de chocolade is gesmolten.Roer goed door en laat dit afkoelen.
*Doe deze massa in de kom van een keukenmachine en draai hierdoor de bloemsoorten en cacao-poeder en daar-
na 1 of 2 eieren.We hebben dan een "lopend" deeg,dwz
niet al te vast / stevig.Dat is ok aangezien het deeg zometeen niet al te veel zal rijzen.
*Doe de ingredienten voor "bodem" in een keukenmachine
en draai hiervan een pasta en verdeel dit over de 12 vormpjes en druk dit goed aan.
*Verdeel op deze bodempjes het "lopend" beslag in de vormpjes en laat dit gedurende 45 minuten bakken in de oven.
*Haal de vormpjes uit de oven,laat even afkoelen en haal de cake-jes uit de vormpjes en zet op een rek.
*We gaan nu de toppings aanbrengen :
*Slagroom in keukenmachine en klop dit stijf met de 3 eetlepels kersen-brandy
*Verdeel de rest van de gehalveerde kersen over de cake-jes en doe daar op de Cherry Brandy Slagroom.
*Maak af met chocolade-krullen of gehakte chocolade.
""""""""""""""""""""""""""""""
*Zet de oven op 170 graden Celsius
*Zet een bakblik klaar met daar op 12 cupjes of bekertjes of vormpjes,enz (voor cake-jes),die alle ingevet zijn
*Doe 1 kop kersen en een 1/2 kop siroop in de keukenmachine en maak hiervan een gladde pasta
*Doe deze kersenpurée,de chocolade-stukjes,de boter,suiker en kersen-brandy in een saus-pan en verwarm dit tot de chocolade is gesmolten.Roer goed door en laat dit afkoelen.
*Doe deze massa in de kom van een keukenmachine en draai hierdoor de bloemsoorten en cacao-poeder en daar-
na 1 of 2 eieren.We hebben dan een "lopend" deeg,dwz
niet al te vast / stevig.Dat is ok aangezien het deeg zometeen niet al te veel zal rijzen.
*Doe de ingredienten voor "bodem" in een keukenmachine
en draai hiervan een pasta en verdeel dit over de 12 vormpjes en druk dit goed aan.
*Verdeel op deze bodempjes het "lopend" beslag in de vormpjes en laat dit gedurende 45 minuten bakken in de oven.
*Haal de vormpjes uit de oven,laat even afkoelen en haal de cake-jes uit de vormpjes en zet op een rek.
*We gaan nu de toppings aanbrengen :
*Slagroom in keukenmachine en klop dit stijf met de 3 eetlepels kersen-brandy
*Verdeel de rest van de gehalveerde kersen over de cake-jes en doe daar op de Cherry Brandy Slagroom.
*Maak af met chocolade-krullen of gehakte chocolade.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Dien op met gekneusde frambozen en slagroom en drink daar bij Kaffee-Klatsch (Sterke koffie met een scheut Kirsch).