KookJij

Semor van oma Ambon

Een heerlijk semor van oma ambon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wining & dining
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Semor van oma Ambon te bereiden

Verhit de olie en bak hierin het vlees met de ui en de knoflook. Voeg een flinke scheut ketjap toe, roer goed door en doe er dan een klein beetje water bij. Voeg de suiker en de eieren toe. Laat ongeveer 30 minuten zacht sudderen. Roer af en toe door, zodat de eieren aan alle kanten de bruine kleur aannemen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
Dan ga ik het een keer proberen. Heb alles in huis, dus het zou dit weekend al moeten lukken. Morgen na de carnaval ;) Kan je het ook een dag van tevoren maken, of is dat ivm de eieren niet aan te raden?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
dit is heel anders,je gebruikt hier varkensvlees en gekookte eieren.Dit is een heerlijk recept.Succes verzekerd.
Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
is dit net zoiets als Daging Smoor (ondanks dat daging officieel rund is)?