Recept
« Terug naar recepten
Seroendeng
PT60M
Seroendeng
Een van de gedroogde "spulletjes" zoals wij dat thuis noemen. Het is grof gezegd een mengsel van geroosterde gemalen klapper met geroosterde pinda's. Het past eigenlijk overal bij.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Seroendeng te bereiden
- Maak in de keukenblender de boembioe van de ui, knoflook, trassie en asem.
- Fruit vervolgens de boemboe aan in 2 eetlepels hete klapperolie in een pan met een dikke bodem. Blijf tijdens het gehele proces roeren en omwerken als een zot. Het geheel wordt op een laag vuurtje gedaan.
- Doe er dan de klapper bij en werk net zo lang om tot de geraspte klapper een mooi goudbruin kleurtje heeft gekregen.
- Dan werken we de gula Djawa er door en vervolgens de ketoembar en djinten en de blaadjes poeroet. Wanneer alles goed warm is en volledig is opgenomen, dan de pan van het vuur nemen en net zolang blijven roeren en omwerken tot de massa is afgekoeld.
- Op het llatst gaat de vers geroosterde katjang er door.
- In een goed afgesloten pot bewaren. Seroendeng is alleen maar lekker als hij knapperig is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik wens je een goede reis en behouden thuisvaart toe.
Jan A.
Anna Koudys zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Ik ga nu maar weer door met mijn Amerikaanse en Italiaanse aantekeningen.
Dit wekend gaat mijn vrouw Marokkaans koken, denk ik.
Vineuze groeten,
Jan A.
Anna Koudys zegt:
Alvast een heel goed weekeinde!
Anna zegt: