Recept
« Terug naar recepten
Sgroppino
PT15M
Sgroppino
Dit zou een spoom-achtig drankje moeten zijn, bestaande uit citroensorbetijs-limoncello-wodka en Prosecco. Komt uit de Venetie. Uit de vele recepten heb ik zelf het volgende drankje gevormd.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Spoom
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sgroppino te bereiden
- In de eerste plaats moeten we er voor zorgen dat alle ingredienten zeer koud zijn, ijs, limoncello en wodka uit de diepvries. Zo ook de glazen. De fles Prosecco uit de koelkast.
- We doen het ijs, de limoncello en de wodka in de keukenmachine en draaien tot een pasteuze massa ontstaat die we met een langzaam draaiende machine met behulp van de Prosecco tot een drinkbare massa draaien.
- Deze drinkbare massa wordt overgegoten in de ijskoude champagne coupes en direct op gediend.
- Het is dus een tussengerecht en het neemt de plek in van een spoom. Verbinding dus tussen de voorgerechten en het hoofdgerecht.
- LET OP: dit drankje heeft een alcohol percentage van bijna 10%!!!