KookJij

Sharongelei met slagroom

Een heerlijk sharongelei met slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sharongelei met slagroom te bereiden

Sharonvruchten 2 tellen onderdompelen in kokend water.
Ontvellen.
Boven kom (of in mengbeker pureren) door zeef wrijven.
Citroensap erdoor roeren.
In steelpan gelei maken met geleipoeder, sinaasappelsap en 2,5 el basterdsuiker volgens gebruiksaanwijzing.
Sharonmngsel erdoor roeren.
In kom slagroom met 2,5 el basterdsuiker stijf kloppen.
Over 10 hoge glazen helft van sharonmengsel verdelen.
3/4 deel van slagroom erop scheppen.
Aanvullen met rest van sharonmengsel.
In koelkast minimaal 15 min. laten opstijven.
SERVEREN:
van restant slagroom toefje spuiten en garneren met aardbei.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst