Recept
« Terug naar recepten
Sharongelei met slagroom
PT45M
Sharongelei met slagroom
Een heerlijk sharongelei met slagroom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sharongelei met slagroom te bereiden
Sharonvruchten 2 tellen onderdompelen in kokend water.
Ontvellen.
Boven kom (of in mengbeker pureren) door zeef wrijven.
Citroensap erdoor roeren.
In steelpan gelei maken met geleipoeder, sinaasappelsap en 2,5 el basterdsuiker volgens gebruiksaanwijzing.
Sharonmngsel erdoor roeren.
In kom slagroom met 2,5 el basterdsuiker stijf kloppen.
Over 10 hoge glazen helft van sharonmengsel verdelen.
3/4 deel van slagroom erop scheppen.
Aanvullen met rest van sharonmengsel.
In koelkast minimaal 15 min. laten opstijven.
SERVEREN:
van restant slagroom toefje spuiten en garneren met aardbei.
Ontvellen.
Boven kom (of in mengbeker pureren) door zeef wrijven.
Citroensap erdoor roeren.
In steelpan gelei maken met geleipoeder, sinaasappelsap en 2,5 el basterdsuiker volgens gebruiksaanwijzing.
Sharonmngsel erdoor roeren.
In kom slagroom met 2,5 el basterdsuiker stijf kloppen.
Over 10 hoge glazen helft van sharonmengsel verdelen.
3/4 deel van slagroom erop scheppen.
Aanvullen met rest van sharonmengsel.
In koelkast minimaal 15 min. laten opstijven.
SERVEREN:
van restant slagroom toefje spuiten en garneren met aardbei.