Recept
« Terug naar recepten
Shaslicks in rode marinade
PT10M
Shaslicks in rode marinade
Een heerlijk shaslicks in rode marinade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Frans Marijnissen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Shaslicks in rode marinade te bereiden
De Shaslicks hiervoor neem ik kipfilets en snij deze in redelijk grote stukken
Vervolgens heb ik zakjes rode poeder die je bij ieder Toko kunt kopen. Op dit zakje staat een foto van allemaal rode langwerpige stukken varkensvlees en er staat op "roast red pork, seasoning Mix". Hier wordt bij de chinees o.a. ook die rode Babi Pang gang mee gemarineerd. (Cha Shew)
Dit zakje poeder moet je mengen met water maar ik doe hier ook een flinke scheut zonnebloemolie bij. Lekker minimaal een nacht laten intrekken.
Snij vervolgens paprika in stukken, een ui in stukken en leg plakjes ontbijtspek klaar
Op een stokje stuk vlees, paprika, ui en spek en dit herhalen tot het stokje vol is (Ik heb meestal 3 stuks vlees per stokje) Vlees niet te veel opproppen zodat op de BBQ geleidelijk gaar kan worden. Kip moet helemaal gaar zijn. Op een Weber met gesloten deksel in ongeveer 6 a 7 minuten mooi gaar.
Vervolgens heb ik zakjes rode poeder die je bij ieder Toko kunt kopen. Op dit zakje staat een foto van allemaal rode langwerpige stukken varkensvlees en er staat op "roast red pork, seasoning Mix". Hier wordt bij de chinees o.a. ook die rode Babi Pang gang mee gemarineerd. (Cha Shew)
Dit zakje poeder moet je mengen met water maar ik doe hier ook een flinke scheut zonnebloemolie bij. Lekker minimaal een nacht laten intrekken.
Snij vervolgens paprika in stukken, een ui in stukken en leg plakjes ontbijtspek klaar
Op een stokje stuk vlees, paprika, ui en spek en dit herhalen tot het stokje vol is (Ik heb meestal 3 stuks vlees per stokje) Vlees niet te veel opproppen zodat op de BBQ geleidelijk gaar kan worden. Kip moet helemaal gaar zijn. Op een Weber met gesloten deksel in ongeveer 6 a 7 minuten mooi gaar.
Mijn kookverhaal (Frans Marijnissen)
Ja ik weet dat porc geen kip is maar ik vind dit nu eenmaal lekkerder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bob zegt:
ong. 12 uren.
bob zegt:
.