Recept
« Terug naar recepten
sherry-vanillecrème met bitterkoekjes
PT30M
sherry-vanillecrème met bitterkoekjes
Een heerlijk sherry-vanillecrã¨me met bitterkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe sherry-vanillecrème met bitterkoekjes te bereiden
Roer het puddingpoeder, 2 el suiker en 6 el melk tot een glad mengsel. Breng de overige melk aan de kook. Voeg het puddingmengsel toe en laat het geheel 1 min koken. Breng deze crème op smaak met sherry en laat daarna afkoelen. Rooster het amandelschaafsel. Vul 4 dessertglazen met de bitterkoekjes. Hou 4 koekjes apart voor de garnering. Besprenkel elk glas met 1 el sinaasappelsap en bestrooi het geheel daarna met het amandelschaafsel. Roer de crème een keer goed door en vul er vervolgens de glazen mee. Zet ze daarna in de koelkast. Klop de slagroom en 1 tl suiker stijf. Doe een beetje slagroom op de crème en garneer het geheel met de overige bitterkoekjes en munt.