Recept
« Terug naar recepten
Siciliaanse zalmminestrone
PT25M
Siciliaanse zalmminestrone
Een heerlijk siciliaanse zalmminestrone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Siciliaanse zalmminestrone te bereiden
1. Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf; of laat het blik gepelde tomaten uitlekken.. Snijd de gepelde tomaten in vieren, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de zalm in blokjes van 4 cm. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken in een vergiet.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, prei en selderij toe en bak ze omscheppend 2 minuten mee. Voeg de courgette en tomaat toe en bak alles nog 2 minuten.
3. Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook en giet hem over het groentemengsel. Breng alles aan de kook. Voeg de pasta en witte bonen toe en laat de soep 4 minuten doorkoken. Temper het vuur, voeg de zalm toe en kook de soep nog 1 minuut. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en strooi het basilicum en de kaas erover.
2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, prei en selderij toe en bak ze omscheppend 2 minuten mee. Voeg de courgette en tomaat toe en bak alles nog 2 minuten.
3. Breng de bouillon in een aparte pan aan de kook en giet hem over het groentemengsel. Breng alles aan de kook. Voeg de pasta en witte bonen toe en laat de soep 4 minuten doorkoken. Temper het vuur, voeg de zalm toe en kook de soep nog 1 minuut. Voeg zout en peper naar smaak toe.
4. Verdeel de soep over 4 kommen en strooi het basilicum en de kaas erover.