KookJij

Simpele eimuffin

Een heerlijk simpele eimuffin recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: The Interwebs
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Simpele eimuffin te bereiden

Voorverwarm de oven op 190 graden.
Bak de plakjes ontbijtspek kort aan in de koekenpan, ze moet nog flexibel zijn, en laat ze dan afkoelen.
Pak de eieren en kluts ze in de maatbeker met een garde.
Voeg zout, peper en geraspte kaas toe aan de eieren en roer het nog een keertje goed door.
Pak het brood en haal hier 4 cirkelvormig stukjes uit welke precies op de bodem van het muffinbakblik past (Tip, gebruik bevroren brood en een glas om dit te doen)
Voordat je de broodbodem in het bakblik doet, drapeer je 1 plakje spek om de rand en duw je daarna de broodbodem in het bakblik.
Doe dit 4x zodat je de cups voor je muffins hebt en giet daarna het eiermengsels in de cups.
Plaats het muffinbakblik voor 10-15 minuten in de oven.
Laat kort afkoelen en geniet ervan.

Mijn kookverhaal (Bart Fischer)

Als je zin hebt in een uitsmijter maar er is geen schone pan meer in huis op een muffinbakblik na, is dit de oplossing!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bart Fischer

Bart Fischer zegt:
Je kunt idd nog meer door het ei heen doen, er is genoeg ruimte om te experimenteren. Zo kun je ook blauwe schimmelkaas erdoor doen, maar daar ben ik dan weer geen liefhebber van :)
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Soms sauté ik wat rode en/of groene paprika mee met de schijfjes bacon en meng die later mee onder het ei. Dat geeft een beetje het idee van een western sandwich, wat ook lekker is. Je zou er zelfs wat fijngesnipperde ui onder kunnen doen, maar dat vind ik persoonlijk niet zo lekker, hoewel dat wel in een western sandwich hoort.
marie-claire

marie-claire zegt:
Lijkt me héél lekker.