Recept
« Terug naar recepten
Simpele eimuffin
PT20M
Simpele eimuffin
Een heerlijk simpele eimuffin recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Fischer
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
The Interwebs
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Simpele eimuffin te bereiden
Voorverwarm de oven op 190 graden.
Bak de plakjes ontbijtspek kort aan in de koekenpan, ze moet nog flexibel zijn, en laat ze dan afkoelen.
Pak de eieren en kluts ze in de maatbeker met een garde.
Voeg zout, peper en geraspte kaas toe aan de eieren en roer het nog een keertje goed door.
Pak het brood en haal hier 4 cirkelvormig stukjes uit welke precies op de bodem van het muffinbakblik past (Tip, gebruik bevroren brood en een glas om dit te doen)
Voordat je de broodbodem in het bakblik doet, drapeer je 1 plakje spek om de rand en duw je daarna de broodbodem in het bakblik.
Doe dit 4x zodat je de cups voor je muffins hebt en giet daarna het eiermengsels in de cups.
Plaats het muffinbakblik voor 10-15 minuten in de oven.
Laat kort afkoelen en geniet ervan.
Bak de plakjes ontbijtspek kort aan in de koekenpan, ze moet nog flexibel zijn, en laat ze dan afkoelen.
Pak de eieren en kluts ze in de maatbeker met een garde.
Voeg zout, peper en geraspte kaas toe aan de eieren en roer het nog een keertje goed door.
Pak het brood en haal hier 4 cirkelvormig stukjes uit welke precies op de bodem van het muffinbakblik past (Tip, gebruik bevroren brood en een glas om dit te doen)
Voordat je de broodbodem in het bakblik doet, drapeer je 1 plakje spek om de rand en duw je daarna de broodbodem in het bakblik.
Doe dit 4x zodat je de cups voor je muffins hebt en giet daarna het eiermengsels in de cups.
Plaats het muffinbakblik voor 10-15 minuten in de oven.
Laat kort afkoelen en geniet ervan.
Mijn kookverhaal (Bart Fischer)
Als je zin hebt in een uitsmijter maar er is geen schone pan meer in huis op een muffinbakblik na, is dit de oplossing!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lekkerbekske zegt:
Bart Fischer zegt: