Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappel-carameltrifle
PT45M
Sinaasappel-carameltrifle
Een heerlijk sinaasappel-carameltrifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bert Allers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappel-carameltrifle te bereiden
Voorbereiden sinaasappels:
Sinaasappels zo dik schillen dat ook het wit verwijderd wordt.
Sinaasappels in dunne plakken snijden en in kunststof vergiet laten uitlekken, sap opvangen.
Kristalsuiker met 6 el water zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
Op hoog vuur aan de kook brengen en tot lichte karamel laten koken.
Sinaasappelplakken op bakplaat leggen en karamel erover schenken.
Laten harden.
Syllabub:
Sherry of cognac, sinaasappelrasp, sinaasappelsap suiker mengen tot suiker is opgelost.
Crème fraîche erdoor kloppen tot dik mengsel ontstaat.
Syllabubafdekken en koel wegzetten.
Opbouwen:
Biscuits over glazen verdelen en opgevangen sinaasappelsap erover schenken.
Laag sinaasappelplakken erop leggen, laag vanillevla erop scheppen en syllabub erover lepelen.
Glazen afdekken en trifles minstens 2 uur in koelkast zetten.
Sinaasappels zo dik schillen dat ook het wit verwijderd wordt.
Sinaasappels in dunne plakken snijden en in kunststof vergiet laten uitlekken, sap opvangen.
Kristalsuiker met 6 el water zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
Op hoog vuur aan de kook brengen en tot lichte karamel laten koken.
Sinaasappelplakken op bakplaat leggen en karamel erover schenken.
Laten harden.
Syllabub:
Sherry of cognac, sinaasappelrasp, sinaasappelsap suiker mengen tot suiker is opgelost.
Crème fraîche erdoor kloppen tot dik mengsel ontstaat.
Syllabubafdekken en koel wegzetten.
Opbouwen:
Biscuits over glazen verdelen en opgevangen sinaasappelsap erover schenken.
Laag sinaasappelplakken erop leggen, laag vanillevla erop scheppen en syllabub erover lepelen.
Glazen afdekken en trifles minstens 2 uur in koelkast zetten.