Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappel cheese cake met frambozen
PT90M
Sinaasappel cheese cake met frambozen
Een heerlijk sinaasappel cheese cake met frambozen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappel cheese cake met frambozen te bereiden
Maak een snelle bodem van de gesmolten boter en de verkruimelde koekjes.
Druk de bodem in een springvorm plat.
Laat de kwark een uur uitlekken in een zeef.
Klop de 75 g boter luchtig met suiker, doe er de geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap en losgeklopt ei door.
Spatel er de bloem doorheen.
Meng de kwark en crème fraîche en spatel dit door het sinaasappelmengsel.
Schep het mengsel in de springvorm en bak de cheesecake 1 1/4 tot 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C.
Laat de cheesecake afkoelen en bestrooi royaal met verse frambozen.
Druk de bodem in een springvorm plat.
Laat de kwark een uur uitlekken in een zeef.
Klop de 75 g boter luchtig met suiker, doe er de geraspte sinaasappelschil en sinaasappelsap en losgeklopt ei door.
Spatel er de bloem doorheen.
Meng de kwark en crème fraîche en spatel dit door het sinaasappelmengsel.
Schep het mengsel in de springvorm en bak de cheesecake 1 1/4 tot 1 1/2 uur in een voorverwarmde oven op 160°C.
Laat de cheesecake afkoelen en bestrooi royaal met verse frambozen.
Selene zegt: