Klik op foto om te vergroten. Persoonlijk en ook de gasten vonden dat er meer speculaas in de cake mocht zijn.
Dus voor de volgende keer weten we wat ons te doen staat.
Recept
« Terug naar recepten
Cake met speculaas en peren beneveld met jenever
PT60M
Cake met speculaas en peren beneveld met jenever
Met cake kan je eindeloos experimenteren van A tot Z
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cake met speculaas en peren beneveld met jenever te bereiden
- Oven voorverwarmen op 170 gr. Boter loskloppen met de suikers tot een romige massa. Voeg de eieren toe en roer goed alles onder elkaar. Voeg de gezeefde bloem toe en goed mengen.
- Neem een cakevorm +/- 26 cm, smeer in met boter en bestrooi met bloem.
- Peren in grove stukken snijden en besprenkelen met de jenever.
- Vul de bodem van de vorm met een laag deeg vervolgens een lag speculaas en peren. Opnieuw een laag deeg speculaas en peren eindigen met het deeg; Bak de cake +/- 60 min laat deze 20 min afkoelen in bakvorm daarna uitstorten op rooster.
Anna Koudys zegt: