*Voor diabeten is het beter om alle opleukerijen achterwege te laten,aangezien het dan weinig zin heeft gehad xylitol gebruikt te hebben.
*Opleuken met stijf geklopte slagroom al dan niet verrijkt met Cointreau of Grand Marnier
Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelcake voor Suikerpatienten
PT150M
Sinaasappelcake voor Suikerpatienten
Dit is een Sefardisch Joods recept.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelcake voor Suikerpatienten te bereiden
*Doe de 2 sinaasappels in een pan met water (ze moeten net onderstaan),breng aan de kook en laat ze 30 minuten in de pan met zachtjes kokend water.Gooi het water weg en herhaal de procedure.
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Ondertussen de 6 eieren en 2 dooiers schuimig kloppen met de xylitol.
*Het eimengsel mixen met de amandelmeel,broodkruim,
oranje-bloesem-water en Grand Marnier
*De sinaasappels ontdoen van de beide "kapjes",in kleine stukken snijden,de pitten verwijderen en pureren in de blender
*Deze sinaasappel purée gaat door het ei-amandelmeel- mengsel en hierdoor mixen we het bakpoeder.Zorg wel voor een goede mix en een homogene massa.
*Het geheel storten we in een springvorm welke goed is ingevet en ge(amandel)bloemd
*We schuiven de springvorm in de oven en laten de cake gedurende 60 - 70 minuten bakken ( LET OP :Sommige ovens schijnen sneller klaar te zijn!!!)
***
EEN ANDERE BENADERING :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
We scheiden eiwitten en dooiers.En in plaats van bakpoeder gebruiken we stijf geklopte eiwitten,die er op het laatste moment door de rest van het beslag wordt geroerd.
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Ondertussen de 6 eieren en 2 dooiers schuimig kloppen met de xylitol.
*Het eimengsel mixen met de amandelmeel,broodkruim,
oranje-bloesem-water en Grand Marnier
*De sinaasappels ontdoen van de beide "kapjes",in kleine stukken snijden,de pitten verwijderen en pureren in de blender
*Deze sinaasappel purée gaat door het ei-amandelmeel- mengsel en hierdoor mixen we het bakpoeder.Zorg wel voor een goede mix en een homogene massa.
*Het geheel storten we in een springvorm welke goed is ingevet en ge(amandel)bloemd
*We schuiven de springvorm in de oven en laten de cake gedurende 60 - 70 minuten bakken ( LET OP :Sommige ovens schijnen sneller klaar te zijn!!!)
***
EEN ANDERE BENADERING :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
We scheiden eiwitten en dooiers.En in plaats van bakpoeder gebruiken we stijf geklopte eiwitten,die er op het laatste moment door de rest van het beslag wordt geroerd.