Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelijstaart
PT35M
Sinaasappelijstaart
Een heerlijk sinaasappelijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eten en genieten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelijstaart te bereiden
Perssinaasappels wassen en goed boenen. Met de suikerklontjes de schil afraspen. Zodanig dat de etherische oliën in de klontjes trekken, echter niet verder dan het witte gedeelte van de schil. Verderop wordt de schil bitter. Suiker met water op het vuur oplossen. Sinaasappels verder uitpersen en het sap door een puntzeef passeren. Suikerwater met sinaasappelsap vermengen en hier het citroensap bij doen. Verhitten tot aan het kookpunt. Snel afkoelen en daarna in een ijsmachine tot ijs draaien. Terwijl de machine draait in een schone kom de eiwitten luchtig kloppen en het schuim luchtig door het gedraaide ijs scheppen. Eventueel even mee laten draaien. Het ijs in een ring doen (springvorm waar je eerst huishoudfolie inlegt) en stevig invriezen. Voor de afwerking beginnen met het losmaken van de taart door de ring met warme handen even rond te draaien. Verder decoreren met plakjes van de handsinaasappel en pistachenootjes. Eventueel chocolaatjes en slagroom.