Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelmandjes
PT40M
Sinaasappelmandjes
Een heerlijk sinaasappelmandjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelmandjes te bereiden
Snijd het bovenkantje van de sinaasappels en hol ze goed uit, vang wat van het sap op en bewaar dit. Snijd het overige fruit in stukken en doe dit in een schaal, strooi hierover wat suiker, wat limonadesiroop en wat sinaasappelsap. Zet even in de koelkast. Als je wilt, kan je in de sinaasappels nu hengsels snijden, dit doe je als volgt: naast de opening bovenin snijd je aan beide kanten de sinaasappels in zodat je de hengsels omhoog kunt trekken als een tasje. Leuk is om het mandje na het vullen dicht te binden met een lintje of wat stro. Vul de sinaasappels met het fruitmengsel en serveer koud.