KookJij

Sinaasappelmarmelade

Een heerlijk sinaasappelmarmelade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: ? personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Ontbijt & Lunch
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Citrus planten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelmarmelade te bereiden

Was de sinaasappels goed schoon.
Kook ze in in water. Heel laten
Als het water kookt vuur laag zetten, en een uur laten pruttelen.
De vruchten met een schuimspaan uit het water halen en laten afkoelen.
Snijd ze door midden, schep het vruchtvlees er uit en snijd deze in kleine stukjes (verwijder de pitten).
Snijd de schillen in hele dunne reepjes en maak ze klein (haal de witte binnenkant niet weg,want daar zit het pectine dat nodig is om te geleren).
Doe alles terug in het kookwater en voeg de suiker er bij.
Breng vervolgens de vruchtvlees, reepjes schil en de suiker aan de kook met het kookwater.
Laat het ongeveer 40 minuten pruttelen bij regelmatig roeren.
Als de marmelade moeizaam van de lepel glijdt,
dan kunnen de goed schoongemaakte glazen potten worden gevuld.
De marmelade is erg lekker.En het proberen waard.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst