Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelmousse
PT30M
Sinaasappelmousse
Een heerlijk sinaasappelmousse recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
jumbosupermarkten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelmousse te bereiden
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Boen de sinaasappel schoon.
Rasp de oranje schil eraf en houd apart.
Schil het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Breng het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook.
Los de suiker op en neem de pan van het vuur.
Los de goed uitgeknepen gelatine al roerende in het warme sap op.
Klop de slagroom lobbig.
Voeg de yoghurt met de rasp aan het sap toe.
Spatel er luchtig de slagroom door.
Laat de sinaasappelmousse in de koelkast 3 uur opstijven.
Leg op 4 borden een wafeltje.
Verdeel er de mousse met de sinaasappelpartjes over.
Dek af met een wafeltje en strooi er een dikke laag poedersuiker over.
Rasp de oranje schil eraf en houd apart.
Schil het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Breng het sinaasappelsap met de suiker tegen de kook.
Los de suiker op en neem de pan van het vuur.
Los de goed uitgeknepen gelatine al roerende in het warme sap op.
Klop de slagroom lobbig.
Voeg de yoghurt met de rasp aan het sap toe.
Spatel er luchtig de slagroom door.
Laat de sinaasappelmousse in de koelkast 3 uur opstijven.
Leg op 4 borden een wafeltje.
Verdeel er de mousse met de sinaasappelpartjes over.
Dek af met een wafeltje en strooi er een dikke laag poedersuiker over.