Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem
PT25M
Sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem
Een heerlijk sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Solo.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelmoussetaart met een biscuitbodem te bereiden
Verkruimel de biscuitjes. Smelt de margarine en meng de biscuitkruimels en noten erdoor. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm met een diameter van 14 cm. Zet tot gebruik in de koelkast.
Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
Doe de crème fraîche in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.
Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
Doe de crème fraîche in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.