KookJij

Sinaasappelsalade met olijven

Een heerlijk sinaasappelsalade met olijven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappelsalade met olijven te bereiden

Schil de sinaasappelen dik tot op het vruchtvlees. Snij ze met een scherp mes in mooie plakken en vang het sap op voor de vinaigrette. Leg ze op een bord.


Snij de olijven in ringen of hak ze grof. Pel de ui en snij ze in dunne ringen. Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in niet te grote stukken.


Maak een salade van de sla, de uienringen en de sinaasappelplakjes. Bestrooi met de olijven.


Snij het stokbrood in sneetjes en beleg ze met lardo di colonnata. Rooster ze kort onder de hete grill, tot het spek begint te smelten en het brood krokant is. Laat het spek niet verbranden.


Klop een vinaigrette van het sinaasappelsap, de olijfolie, de mosterd, de peperkorrels en een snuifje zout. Sprenkel ze vlak voor het serveren over de salade. Serveer met het stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst