Recept
« Terug naar recepten
Sinaasappelsalade met olijven
PT30M
Sinaasappelsalade met olijven
Een heerlijk sinaasappelsalade met olijven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle-lekker.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sinaasappelsalade met olijven te bereiden
Schil de sinaasappelen dik tot op het vruchtvlees. Snij ze met een scherp mes in mooie plakken en vang het sap op voor de vinaigrette. Leg ze op een bord.
Snij de olijven in ringen of hak ze grof. Pel de ui en snij ze in dunne ringen. Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in niet te grote stukken.
Maak een salade van de sla, de uienringen en de sinaasappelplakjes. Bestrooi met de olijven.
Snij het stokbrood in sneetjes en beleg ze met lardo di colonnata. Rooster ze kort onder de hete grill, tot het spek begint te smelten en het brood krokant is. Laat het spek niet verbranden.
Klop een vinaigrette van het sinaasappelsap, de olijfolie, de mosterd, de peperkorrels en een snuifje zout. Sprenkel ze vlak voor het serveren over de salade. Serveer met het stokbrood.
Snij de olijven in ringen of hak ze grof. Pel de ui en snij ze in dunne ringen. Spoel de sla en zwier droog. Scheur de blaadjes in niet te grote stukken.
Maak een salade van de sla, de uienringen en de sinaasappelplakjes. Bestrooi met de olijven.
Snij het stokbrood in sneetjes en beleg ze met lardo di colonnata. Rooster ze kort onder de hete grill, tot het spek begint te smelten en het brood krokant is. Laat het spek niet verbranden.
Klop een vinaigrette van het sinaasappelsap, de olijfolie, de mosterd, de peperkorrels en een snuifje zout. Sprenkel ze vlak voor het serveren over de salade. Serveer met het stokbrood.