Recept
« Terug naar recepten
Sint Germain soep
PT150M
Sint Germain soep
Een heerlijk sint germain soep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Chef kok Stef Lauryssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint Germain soep te bereiden
Doe de erwten met 11/2 liter water in een grote kookpan en laat zachtjes doorkoken, gedurende het kookproces en regelmatig afschuimen. Stoof de gesneden uien, het spek en prei aan in een klontje boter en laat dit een tijdje stoven. Voeg deze groenten en spek bij de kokende erwten en vul aan met water. Voeg de kruiden en de bouillonblokjes toe en laat nog 40 minuten zachtjes doorkoken. Vlak voor het mixen de van steeltjes ontdane en gewassen spinazie nog even laten meekoken en mixen. De soep op smaak brengen en door een zeef drukken. Serveren met de in schijfjes gesneden rookworst en croûtons.