KookJij

Sint-jacobshapjes.

Een heerlijk sint-jacobshapjes. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: bezemsteeltje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint-jacobshapjes. te bereiden

Doe de Sint-jacobsschelpen in een pan met genoeg water en zout om ze helemaal onder
te dompelen.
Laat het water zachtjes koken en pocheer
de Sint-jacobsschelpen gedurende 5 minuten.
Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
Bereidingswijze
Klop in een kom de mayonaise,Gruyere,mosterd,citroensap,peterselie,zout en pepernaar smaak met een garde door elkaar.
Voeg de Sint)jacobsschelpen toe en meng goed.
Klop in een kom het eiwit tot het in stijve pieken blijft staan.
Schep voorzichtig maar grondig door het
schelpvleesmengsel.
Leg op elk stukje brood een volle theelepel van het mengsel.
Schik alle stukjes ongeveer 1 1/2cm uit elkaar op een bakplat.
Bak ze gedurende 1-2minuten onder de verwarmde grill,op ongeveer 15 cm eronder.
Bak tot de bovenkant begint te bubbelen
en lichtbruin wordt(laat de randjes van de toostjes niet verbranden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst