Recept
« Terug naar recepten
Sint-jacobshapjes.
PT60M
Sint-jacobshapjes.
Een heerlijk sint-jacobshapjes. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bezemsteeltje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint-jacobshapjes. te bereiden
Doe de Sint-jacobsschelpen in een pan met genoeg water en zout om ze helemaal onder
te dompelen.
Laat het water zachtjes koken en pocheer
de Sint-jacobsschelpen gedurende 5 minuten.
Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
Bereidingswijze
Klop in een kom de mayonaise,Gruyere,mosterd,citroensap,peterselie,zout en pepernaar smaak met een garde door elkaar.
Voeg de Sint)jacobsschelpen toe en meng goed.
Klop in een kom het eiwit tot het in stijve pieken blijft staan.
Schep voorzichtig maar grondig door het
schelpvleesmengsel.
Leg op elk stukje brood een volle theelepel van het mengsel.
Schik alle stukjes ongeveer 1 1/2cm uit elkaar op een bakplat.
Bak ze gedurende 1-2minuten onder de verwarmde grill,op ongeveer 15 cm eronder.
Bak tot de bovenkant begint te bubbelen
en lichtbruin wordt(laat de randjes van de toostjes niet verbranden.
te dompelen.
Laat het water zachtjes koken en pocheer
de Sint-jacobsschelpen gedurende 5 minuten.
Laat ze uitlekken en snijd in stukjes.
Bereidingswijze
Klop in een kom de mayonaise,Gruyere,mosterd,citroensap,peterselie,zout en pepernaar smaak met een garde door elkaar.
Voeg de Sint)jacobsschelpen toe en meng goed.
Klop in een kom het eiwit tot het in stijve pieken blijft staan.
Schep voorzichtig maar grondig door het
schelpvleesmengsel.
Leg op elk stukje brood een volle theelepel van het mengsel.
Schik alle stukjes ongeveer 1 1/2cm uit elkaar op een bakplat.
Bak ze gedurende 1-2minuten onder de verwarmde grill,op ongeveer 15 cm eronder.
Bak tot de bovenkant begint te bubbelen
en lichtbruin wordt(laat de randjes van de toostjes niet verbranden.