Recept
« Terug naar recepten
Sint-Jacobsschelpen met truffel
PT30M
Sint-Jacobsschelpen met truffel
Een heerlijk sint-jacobsschelpen met truffel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
recept.e-gezondheid.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint-Jacobsschelpen met truffel te bereiden
Snij de sint-jakobsnootjes in twee in de breedte.
Snij 12 truffelschijfjes en hak de rest fijn. Snij de kervelplukken af.
Stop in de opening van elk sint-jakobsnootje een schijfje. Wikkel elk nootje in krimpfolie. Maak een papillot en sluit ze goed door de uiteinden dicht te knopen.
Kook water in een pan en leg er de pakjes in. Haal ze er na 30 seconden weer uit en leg ze op een vel aluminiumfolie. Maak het vel dicht, zodat ze goed warm blijven.
Smelt het stukje gezouten boter op de stukjes truffel. Bak ze niet, maar hou ze warm.
Haal de sint-jakobsnootjes met de truffels uit de papillot en schik ze op een schotel. Giet er de truffelboter over, bestrooi ze met kervelplukken en serveer onmiddellijk met gegrild brood.
Snij 12 truffelschijfjes en hak de rest fijn. Snij de kervelplukken af.
Stop in de opening van elk sint-jakobsnootje een schijfje. Wikkel elk nootje in krimpfolie. Maak een papillot en sluit ze goed door de uiteinden dicht te knopen.
Kook water in een pan en leg er de pakjes in. Haal ze er na 30 seconden weer uit en leg ze op een vel aluminiumfolie. Maak het vel dicht, zodat ze goed warm blijven.
Smelt het stukje gezouten boter op de stukjes truffel. Bak ze niet, maar hou ze warm.
Haal de sint-jakobsnootjes met de truffels uit de papillot en schik ze op een schotel. Giet er de truffelboter over, bestrooi ze met kervelplukken en serveer onmiddellijk met gegrild brood.