Het is een uitgebreid verhaal maar het gerecht is niet moeilijk te maken.
Je kunt de groenten en de sinaasappelsaus al ruim tevoren klaar maken en vlak voor de bereiding even verwarmen.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken coquilles met gesmoorde groenten en sinaasappelboter
PT20M
Gebakken coquilles met gesmoorde groenten en sinaasappelboter
Een werkelijk verrukkelijk voorgerecht. Dit moet je echt maken!! Een recept van topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Topkok Ilonca van der Werf van restaurant De Abdij van Dockum.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken coquilles met gesmoorde groenten en sinaasappelboter te bereiden
- Maak de groenten schoon en snij alles in hele kleine blokjes (brunoise).
- Kook de fond samen met het sinaasappelsap in tot 1 1/2 dl. Klop er 100 gram boter met een garde door. Roer de maizena los met 1-2 tl water en roer dit door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit 25 gr boter en bak hierin de groenten op zacht vuur beetgaar. Roer 1 à 2 eetl fijngehakte dille door de groenten.
- Bak de coquilles in wat olie op hoog vuur om en om ± 2 à 3 minuten. Bestrooi met wat zout en peper.
- Leg de ring op een bord en schep hierin een laagje groenten. Herhaal dit bij de andere 3 borden. Stamp de groenten wel goed aan. Leg hierop 3 coquilles en een takje dille. Schenk de sinaasappelsaus eromheen.