KookJij

Sint-Jakobsvrucht met Ganda Ham, Parmakaas en bedje prei

Een heerlijk sint-jakobsvrucht met ganda ham, parmakaas en bedje prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sint-Jakobsvrucht met Ganda Ham, Parmakaas en bedje prei te bereiden

Parmezaans koekje:
Verwarm een pan op een zacht vuur.
Rasp de Parmezaanse kaas in de pan totdat je een rondje van 5-6 cm. diameter krijgt. Zorg ervoor dat het midden 1-2 mm. dik is, de randen mogen onregelmatig zijn.
Laat de kaas 3-4 minuten smelten. Schud de pan een beetje, het koekje is klaar als er geen losse kruimels kaas meer zijn.
Laat dit 1 minuut afkoelen.
Leg het koekje voorzichtig op de ronding van een fles zodat het een gebogen vorm krijgt.

Sint-Jakobsschelp:
Snij lange repen van 8 cm op 1,5 cm van de ham.
Leg een reep rond de Sint-Jakobsschelp (het vlees dus enkel 't witte deel) en prik deze vast met een cocktailprikker.
Verwarm de pan op een hoog vuur, zonder vetstof.
Bak de Sint-Jakobsschelp met ham gedurende 40 seconden aan elke zijde.

Prei:
Maak de prei schoon en snij een stuk van 5 cm van het witte gedeelte en een stuk van het groene gedeelte.
Snij de stukken in Julienne, in zeer fijne reepjes van 1-2 mm.
Bind de reepjes samen in een bundeltje.
Blancheer het bundeltje gedurende 1 minuut in kokend water.
Laat de prei daarna goed uitlekken.

Sabayon:
Mix het koraal (oranje deel) van de Sint-Jakobsschelp fijn.
Meng het koraal met de eieren, de witte wijn en het tomatenconcentraat.
Peper en zout.
Plaats de kom in een warmwaterbad (au bain Marie) van 60-70°C.
Opkloppen gedurende 10-15 minuten totdat je een luchtige mousse krijgt.

Presentatie:
Leg het Parmezaans koekje op een warm bord.
Dresseer de prei en overgiet deze met een soeplepel sabayon.

Verwijder de cocktailprikker uit de Sint-jakobsschelp met ham en leg die op de prei.
Bestrooi met een snuifje peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst