Recept
« Terug naar recepten
Slaatje
PT80M
Slaatje
Een heerlijk slaatje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
christel schwieters
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slaatje te bereiden
Kook de aardappelen met zout ± 25 min en laat ze goed afkoelen.
Kook de hamlappen met zout en peper tenminste een uur. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes en snijd ook de ui en augurk in kleine stukjes.
Halveer de zilveruitjes. Laat de doperwten uitlekken.
Als de aardappelen goed zijn afgekoeld prak je ze, voeg hierbij wat slasaus en mayo toe (hoeveel moet je zelf even proeven). Doe alle ingrediënten erbij en prak dit goed door. Een klein beetje nat van de augurken toevoegen voor een beetje zure smaak.
Maak het geheel op smaak met zout en peper mocht dit nodig zijn.
Laat de salade een nacht afgedekt in de koelkast staan voor een betere smaak.
Kook de hamlappen met zout en peper tenminste een uur. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes en snijd ook de ui en augurk in kleine stukjes.
Halveer de zilveruitjes. Laat de doperwten uitlekken.
Als de aardappelen goed zijn afgekoeld prak je ze, voeg hierbij wat slasaus en mayo toe (hoeveel moet je zelf even proeven). Doe alle ingrediënten erbij en prak dit goed door. Een klein beetje nat van de augurken toevoegen voor een beetje zure smaak.
Maak het geheel op smaak met zout en peper mocht dit nodig zijn.
Laat de salade een nacht afgedekt in de koelkast staan voor een betere smaak.
ineke zegt:
groetjes Ineke