Recept
« Terug naar recepten
Slaatje van scheuten met mango en tofu
PT155M
Slaatje van scheuten met mango en tofu
Een heerlijk slaatje van scheuten met mango en tofu recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
155 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slaatje van scheuten met mango en tofu te bereiden
1. Meng de sojasaus met de sesamolie en de cayennepeper. Dep de tofu droog en snij in vingerdikke repen. Wentel ze in de marinade en laat 2 uur marineren in de koelkast.
2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in even grote blokjes. Bestrooi met wat zout en meng met de mangoblokjes.
3. Maak een dressing met de rijstazijn en maïsolie, breng op smaak met de chilivlokken en een mespuntje zout. Maak de scheutenmix los en meng met de blaadjes koriander. Breng op smaak met de dressing.
4. Haal de tofu uit de marinade, dep droog met keukenpapier en bak rondom bruin in de maïsolie. Strooi er sesamzaadjes over en laat even bakken.
5. Verdeel de scheuten over 2 borden. Lepel er wat mango-komkommersalade over en verdeel de tofu over de borden. Werk af met enkele blaadjes koriander.
2. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer in even grote blokjes. Bestrooi met wat zout en meng met de mangoblokjes.
3. Maak een dressing met de rijstazijn en maïsolie, breng op smaak met de chilivlokken en een mespuntje zout. Maak de scheutenmix los en meng met de blaadjes koriander. Breng op smaak met de dressing.
4. Haal de tofu uit de marinade, dep droog met keukenpapier en bak rondom bruin in de maïsolie. Strooi er sesamzaadjes over en laat even bakken.
5. Verdeel de scheuten over 2 borden. Lepel er wat mango-komkommersalade over en verdeel de tofu over de borden. Werk af met enkele blaadjes koriander.