Lekker bij nasi, bami en andere Oosterse maaltijden
Recept
« Terug naar recepten
Koreaanse komkommersalade
PT10M
Koreaanse komkommersalade
Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koreaanse komkommersalade te bereiden
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
- Schaaf de komkommer (mag met gewassen schil) in hele dunne plakjes.
- Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
- Doe de komkommer en de lente-uitjes in een schaal.
- Klop de sojasaus met de honing, sambal en de azijn door elkaar.
- Giet de dressing over de komkommer en meng alles - met de geroosterde sesamzaadjes - goed door elkaar.
- Laat de komkommer een half uurtje intrekken.