KookJij

Koreaanse komkommersalade

Komkommersalade met een lekkere Oosterse smaak. Beetje pittig. Lekker bij Oosterse maaltijden, maar kan ook heel goed bij een lekker stamppotje. Ik vond dit recept op internet maar heb het recept enigszins aangepast
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koreaanse komkommersalade te bereiden

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
  2.  Schaaf de komkommer (mag met gewassen schil) in hele dunne plakjes.
  3. Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
  4. Doe de komkommer en de lente-uitjes in een schaal.
  5. Klop de sojasaus met de honing, sambal en de azijn door elkaar.
  6. Giet de dressing over de komkommer en meng alles - met de geroosterde sesamzaadjes - goed door elkaar.
  7. Laat de komkommer een half uurtje intrekken.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bij nasi, bami en andere Oosterse maaltijden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst