KookJij

Slagroomtruffels

Een heerlijk slagroomtruffels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slagroomtruffels te bereiden

breng de slagroom met de boter aan de kook en schenk dit over de chocolade.Roer goed tot de chocolade gesmolten is.Laat het mengsel afgedekt ca.2 uur opstijven in de koelkast.Rol van het mengsel grote truffels,strooi daarover wat cacaopoeder en bewaar ze op een koele plaats.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Esther

Esther zegt:
Goedemiddag, ik heb een vraagje over dit recept. Moet de slagroom eerst geklopt worden met suiker voordat dit moet worden gekookt? Of moet de slagroom ongeklopt met boter aan de kook gebracht worden.
Alvast bedankt voor de reactie. Groetjes Esther
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Willemien, heb je misschien teveel slagroom gebruikt? Ik zou niet weten wat je verkeert hebt gedaan want het stijft normaal goed op. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Ik heb de truffels gemaakt maar het wordt niet echt dik.
Ik heb precies gedaan wat het recept zeg ik kan het nu als dikke saus over het ijs gebruiken maar dat was de bedoeling niet, wat heb ik fout gedaan. Groeten Willemien :(:(
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Diana, het gaat inderdaad om slagroom die je zelf moet kloppen.
diana

diana zegt:
hallo ik heb een vraagje om wat voorslagroom gaat hetdie watje zelf moetkloppen???alvast bedankt voor dit heerlijke toetje!!!:p