Recept
« Terug naar recepten
Slavinken
PT45M
Slavinken
Een heerlijk slavinken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slavinken te bereiden
-Alle ingredienten buiten het spek goed met mekaar vermengen.
-Van het gehaktmengsel 4 rollen maken en even in de koelkast laten opstijven (15 minuten).
-De plakken spek per 2 naast mekaar leggen, overlappend en daar een gehaktrol opleggen.
-Het spek om het gehakt heen rollen, ook de uiteindes bedekken.
-Dit herhalen met het overige spek.
-In wat boter rondom bruin bakken op middelhoog vuur, dan het vuur zacht zetten en een scheutje water toevoegen en verder laten garen tot het water verdampt is.
-Regelmatig omkeren.
-Van het gehaktmengsel 4 rollen maken en even in de koelkast laten opstijven (15 minuten).
-De plakken spek per 2 naast mekaar leggen, overlappend en daar een gehaktrol opleggen.
-Het spek om het gehakt heen rollen, ook de uiteindes bedekken.
-Dit herhalen met het overige spek.
-In wat boter rondom bruin bakken op middelhoog vuur, dan het vuur zacht zetten en een scheutje water toevoegen en verder laten garen tot het water verdampt is.
-Regelmatig omkeren.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Het is heel lekker om door het gehakt wat kleine blokjes kaas mee te mengen of een reep kaas van 1 cm dik over de lengte in de rolletjes te verstoppen.