Recept
« Terug naar recepten
Slavinken met olijvensaus
PT30M
Slavinken met olijvensaus
Een heerlijk slavinken met olijvensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slavinken met olijvensaus te bereiden
Pureer de zwarte olijven in een keukenmachine.pel het teentje knoflook en pers deze uit boven de olijven.Roer het citroensap en de ansjovispasta erdoor.Snijd de groene olijven in plakjes.Wrijf de slavinken in met tijm.Verhit de olie in een koekepan en bak hierin de slavinken in 3 min.rondom lichtbruin.Draai de slavinken zo dat ze met de sluitnaad naar beneden in de pan liggen.Voeg 2 el.witte wijn toe en laat de slavinken met de deksel erop ca in 15 min.op laag vuur gaar worden.Leg de slavinken op een warm bord en houd ze met aluminiumfolie warm.Roer de rest van de witte wijn door het bakvet.Roer de olijvenpuree erdoor en verwarm de saus in 2 min. en roer de peterselie erdoor en breng de saus op smaak met peper.Snijd de slavinken in plakjes en leg ze op vier warme borden.Schep de olijvensaus ernaast.Garneer het vlees met de plakjes groene olijven.