Recept
« Terug naar recepten
Sliptong met eiersaus
PT30M
Sliptong met eiersaus
Een heerlijk sliptong met eiersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinair net
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sliptong met eiersaus te bereiden
Kook 1 ei in 8 minuten hard. Klop het tweede ei los in een diep bord. Haal de tongetjes er één voor één door en wentel ze door het paneermeel, druk dit wat aan. Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tongetjes in gedeelten in 4 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm in een oven van 100 graden. Pel ondertussen het hard gekookte ei en prak het fijn. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de kappertjes erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout.