Recept
« Terug naar recepten
Smulflapje
PT20M
Smulflapje
Een heerlijk smulflapje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Toetjes
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smulflapje te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een bakplaat en een stuk bakpapier. Leg het bakpapier op de bakplaat.
Neem een aardappelmesje. Let wel op dat je het mesje goed vasthoudt aan het handvat achter het mes, anders kun je wel eens in je vingers snijden. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Schil de partjes. Snijd de partjes appel in kleine stukjes.
Doe de stukjes appel in een kommetje. Doe er ook de rozijntjes en de walnoten bij, als je dat lekker vindt. Strooi de bruine suiker erover en een beetje gemalen kaneel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje appelvulling. Vouw het stukje bladerdeeg toe, zodat je een driehoekje krijgt. Vouw de zijkantjes een beetje om.
Breek het ei in een kopje en klop los met een vork of een klopper. Neem een borsteltje en strijk wat ei over de flapjes.
Strooi wat suiker over de flapjes. Leg de flapjes op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven tot de flapjes mooi goudbruin zijn.
Neem een aardappelmesje. Let wel op dat je het mesje goed vasthoudt aan het handvat achter het mes, anders kun je wel eens in je vingers snijden. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Schil de partjes. Snijd de partjes appel in kleine stukjes.
Doe de stukjes appel in een kommetje. Doe er ook de rozijntjes en de walnoten bij, als je dat lekker vindt. Strooi de bruine suiker erover en een beetje gemalen kaneel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje appelvulling. Vouw het stukje bladerdeeg toe, zodat je een driehoekje krijgt. Vouw de zijkantjes een beetje om.
Breek het ei in een kopje en klop los met een vork of een klopper. Neem een borsteltje en strijk wat ei over de flapjes.
Strooi wat suiker over de flapjes. Leg de flapjes op de bakplaat. Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven tot de flapjes mooi goudbruin zijn.
koekaratchee zegt: