KookJij

Sneeuweieren

Een heerlijk sneeuweieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: CCPL
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sneeuweieren te bereiden

Laat de melk 10 minuten trekken met de opengesneden vanillestokjes.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf en voeg op het laatst lepel voor lepel de poedersuiker toe.
Neem met een grote lepel een schep eiwit uit de kom en maak er met een tweede lepel een eivorm van.
Kook de schuimeieren in de melk 1 minuut, wip ze om en kook ze nog 1 minuut.
Leg ze op keukenpapier.
Neem de vanillestokjes uit de melk en schraap het merg eruit en roer dit bij de melk.
Klop de eierdooiers met 125 gram basterdsuiker 10 minuten.
Roer de melk erbij, schenk dit terug in de pan en verwarm het al roerend tot het gaat binden.
Het mag niet koken !!!!.
Laat de vla afkoelen.
Schep het in diepe borden en leg in elk 3 schuimeieren.
Strooi er fijngeknipt mintblad over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sonja4

sonja4 zegt:
Ja, juist poedersuiker, wij noemen het ook bloemsuiker.
Groetjes sonja:p
Martha

Martha zegt:
Sonja is dat wat wij noemen poeder suiker doen we ook op oliebollen ;)
sonja4

sonja4 zegt:
Dat is de witte suiker die ze op de wafels strooien.
Martha

Martha zegt:
Vraagje, wat is bloemsuiker ?

Groetjes Martha.
Bertal

Bertal zegt:
Biibii,
Nou het staat erboven.
SNEEUWEIEREN :);)
m.v.g. Bert Allers
Biibii

Biibii zegt:
Wat voor toetje is het dan?:)
bertal

bertal zegt:
asko:
Er mag ook mint geschreven worden, neem aan dat je dat ook weet.
het is mint of munt blaadje,;):)
m.v.g. Bert Allers
asko

asko zegt:
bij de ingrediënten staat mint in de plaats van munt!!!
:?;)
bertal

bertal zegt:
Leuke reactie, bedankt
het hoeft niet altijd moeilijk te zijn.
:);)
m.v.g. Bert Allers
addie

addie zegt:
Ken het recept, is echt heel erg lekker en gemakkelijk om te maken.