KookJij

Snelle ansjovissaus

Een heerlijk snelle ansjovissaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Weet ik niet meer.Een of ander tijdschrift, denk ik. Heb ook geen receptenknipsel meer van.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snelle ansjovissaus te bereiden

Als je een restje ansjovisfilet hebt, neem
dat dan, eerst fijnprakken.
De witte saus volgens kookvoorschriften maken en van het vuur halen.
De ansjovis en eventuele kruiden en peper en crème fraîche of slagroom erdoor roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

cherie3

cherie3 zegt:
Leuke tips Fabita.
Daar kan ik wel iets mee.
fabita

fabita zegt:
Hai Cherie,
Deze saus gebruik ik meestal bij gebakken vis zoals zalm, tilapia, pangasius. En dan met frietjes of gepofte aardappels.
Ik vind het ook lekker om wat saus door gekookte sperzieboontjes/erwtjes te roeren. Vind je de smaak nog te flauw, dan meer ansjovis gebruiken, maar dan geen zout toevoegen.
Je kunt ook wat droge, witte wijn door de saus roeren (hoeveelheid wijn aftrekken van de beschreven hoeveelheid vocht op het sauspakje) Ook lekker met een paar kappertjes erdoor. Succes.
cherie3

cherie3 zegt:
Hallo Flavia,
Waar gebruik jij deze saus meestal bij.